Plecând de la ideologia de bază a JCI, încercăm să susținem afacerile locale. Una dintre ele este Yummy Cafe.

Acest coffee to go din Galați este înființat de doi dintre membrii fondatori ai JCI Galați care și-au propus să dezvolte o afacere pe o nișă neexplorată în Galați.

După deschidere, am rugat echipa Yummy Cafe să ne povestească puțin despre aventura lor antreprenorială.

JCI: Ce trebuie să ai pentru a-ți crea propria afacere în România de azi?

YC: În mod cert, trebuie să dai dovadă de curaj, ambiție și perseverență. Aș putea veni cu o completare, să ai o afacere în ziua de azi înseamnă să dai dovadă de „nervi tari”.

De ce spun acest lucru?

Cei mai mulți dintre cei care au reușit să pornească o afacere sau deja dețin una, afirmă că pe lângă faptul că au pus mult suflet, să ai propria afacere înseamnă să ai un job fulltime și să ai parte de multe nopți nedormite și de mult stres. Până acum, când am simțit toate astea pe pielea noastră, prea puțin i-am crezut pe acești oameni.

Esspresor

JCI: De ce ați ales să faceți coffee to go?

YC: Toată povestea micii noastre cafenele a început în urmă cu vreo 4 luni, când, după o vizită într-un coffee shop din Brașov, am decis că este cazul să facem tot posibilul să avem și noi în orășelul nostru, un loc mai diferit, mai cald și mai primitor, unde poți degusta sau poți lua la pachet o cafea într-adevăr deosebită.

Ne-am dorit să aducem ceva nou în Galați, un gust deosebit al cafelei, o atmosferă prietenoasă, dar și un interior decorat într-un stil deosebit.

4

JCI: Cum ați făcut planificarea, cum ați ales decorațiunile,…?

YC: Având în vedere că am ales să le facem pe toate aproape singuri, vă pot spune că am întâmpinat multe greutăți.

Într-adevăr a fost o provocare pentru noi. Imaginați-vă câte întâlniri de planificare, câte discuții interminabile despre alegerea materialelor și decorarea interioară a cafenelei, toate fiind, în fond, niște exerciții despre cum să lucrăm împreună și cum să fim o echipă.

În momentul de față, după aproape trei săptămâni de la deschidere, luând în considerare  feedback-ul clienților noștri băutori de cafea, vă pot spune că efortul nostru a meritat pe deplin.

Aș vrea totuși să fac o remarcă, si anume că în calitate de membri fondatori ai JCI Galați, am avut o serie de oportunități de a cunoaște oameni noi. Astfel am beneficiat de sprijinul și încurajarea unor oameni cu experiență în domeniul afacerilor, și aici îl menționăm pe Adrian Șerban, cel care a înființat brutăria artizanală Pain Vivant, cu care am ales să intrăm în parteneriat, fiind furnizorul nostru de produse de patiserie franțuzească potrivite pentru a fi savurate alături de cafeaua noastră.

2

În ziua de astăzi, cand timpul este limitat pentru toată lumea, ne dorim să venim în întâmpinarea clienților noștri în drumul lor spre serviciu sau acasă cu o cafea aromată și deosebită, alături de produse franțuzești de patiserie artizanală.

JCI: Ce vă propuneți să faceți mai departe?

YC: Avem multe planuri de viitor și ne dorim să ne dezvoltăm pentru a satisface toate gusturile în materie de cafea, cu alte cuvinte, ne dorim să devenim un brand pe piața cafelei.