fbeArtboard 1

JCI Share Your Blood – SAVE A LIFE

Perioada: 16 – 20 aprilie 2018

❤️CAMPANIA NAȚIONALĂ – “SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE”
Voluntarii organizațiilor locale Junior Chamber Internațional (JCI) România încurajează și invită cetățeni din 9 județe ale țării să doneze sânge în cadrul campaniei de promovare și conștientizare asupra importanței donării de sânge “Share Your Blood, Save A Life”, ce are loc in perioada 16 – 21 aprilie 2018.
📢Pornit drept un proiect local inițiat de JCI Constanța în 2015, proiectul umanitar “Share Your Blood, Save A Life” s-a extins anul acesta la nivel național sub coordonarea Federației JCI Romania, în parteneriat cu Centrele Regionale de Transfuzii din București, Cluj Napoca, Constanța, Galați, Prahova, Craiova, Suceava, Mureș și Timișoara.
🚩“Share Your Blood, Save A Life” este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii permanente de sânge din unitățile medicale, nevoie ce poate fi acoperită prin implicarea constantă comunității.
JCI Galați dorește să încurajeze în primul rând cetățenii tinerii să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și de cele mai multe ori anonim, o faptă făcută din convingere cu scopul de a salva viețile semenilor aflate în pericol.
Donând sânge, poți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital iar pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și beneficii pentru sănătatea donatorului. În plus, pentru a putea dona sânge, se efectuează un mini-set gratuit de analize și se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de fier din sânge.
⏩CRITERII DONARE:
• Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.
• Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
• Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice
• În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.
 

Dacă v-ați decis să donați, vă așteptăm la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, din strada Ciprian Porumbescu, colț cu Regiment 11 Siret.

Eveniment Facebook

Coordonator de proiect:
Gabriela Țicău
Email: gabriela.ticau@jcigalati.ro